Reina Sofia

Hejhej!
 
Igår fick jag panik och behövde se folk och konst helt desperat. Så jag tog första bästa tåg till Atocha. Jag promenerade upp och ner längs Paseo del Prado (gissa vilket museum den gatan går förbi, mjeehehe) och chockades över den hundra meter långa kö som lydigt väntade utanför. Det kostar nämligen att gå museerna här dagtid, men de sista två timmarna på kvällen är inträdet ofta gratis. Därav allt folk.
 
Efter min promenad begav jag mig till Museo National Centro de Arte Reina Sofia. De hade också gratis inträde, och jag ville bara titta på några verk så det kändes som en bra deal. De har mycket mellankrigstids-konst och efterkrigstids-konst. För vanliga människor betyder det ofta konstiga målningar. För insatta kan man gärna använda häftiga ord som kubism, expressonism, dadaism, surrealism etc. Bland annat har museet flera verk av Salvador Dalí och Picasso. Och många, många, många fler såklart. Hittade flera nya favoritkonstnärer. Museets mest dyrbara skatt är denna målning av Picasso, som beskriver hans syn på det spanska inbördeskriget. Duken är typ 8x4 meter i verkligheten. 
 
Picasso "Guernica" 1937
 
Museet är belagt i ett ombyggt sjukhus med fanastiska fönster och gångar, och har en väldigt mysig innergård med skultpturer och fontäner. De hade mycket konst, men det var helt klart möjligt att se allt utan att bli totalt mentalt utmattad. En härlig oreda bland verken, men en schysst karta så att man hittade det man ville se enkelt. Tycker väldigt mycktet om detta museum, och återkommer garanterat! 
 
 
 
 

Kommentarer
Linnéa säger:

Häftigt :D

Svar: :D <3
Sandra

2013-09-05 | 20:42:56
Caisa säger:

Kul att du botaniserar bland museerna. Vilka häftiga bilder du tog på valven och inredningen! Jag längtar faktiskt dit, och det blir ju snart.

Svar: Tack! Ja, vi kanske får ta en tur dit! Sist var vi ju på Prado tillsammans. Kram!
Sandra

2013-09-05 | 22:34:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback