Insektsjakt och vattenfärg

Godkväll!
 
Min måndag spenderades i sängen. Kände mig risig när jag vaknade, men gjorde mig i ordning och lämnade Carmen på dagis innan jag tog beslutet att stanna hemma. Lite synd, missade min spanskalektion... men jag tog igen det i tisdags så det var ingen fara.
 
Något annat kul osm hände i tisdags var att jag upptäckte att det klickande/surrande ljudet i mitt rum fortfarande är kvar. Har hört detta ljud i några dagar eller så. Tog äntligen tag i det och bad Marcos och Marina att lyssna om de också hörde det. Det gjorde de - puh. Det kändes skönt: jag är alltså inte galen ännu. De tror att det är en gräshoppa eller liknande som flyttat in i min garderob. (Denna garebrob är rätt rejäl, och familjen har alla sina väskor där, samt lite vinterkläder, så det är inte världens enklaste grej att bara tömma.) Vi letade länge och Marcos försökte slå ihjäl den på måfå genom att banka på listerna, men det lyckades inte. Vi har fortfarande inte löst detta men jag lovar att hålla er uppdaterade. 
 
 
Insektsjakt
 
Idag har varit en riktigt bra dag, förutom att jag typ inte kom ut genom spärrarna från tågstationen vid Sol. Så himla puckat (förlåt Madrid, men det är sant!) system här. På vissa stationer måste man använda sin biljett för att komma igenom spärrarna, på vissa finns det inga spärrar eller maskiner. Och ibland blir det dubbelt. Jag har varit med om två biljettkontroller de senaste två veckorna, och varje gång så har kontrollanterna tjafsat om att jag inte stämplat min biljett. Jag har hitills hävdat att det inte finns någon på min station men det gör det tydligen. Så idag var jag en god medborgare och stämplade mitt sista klipp på biljetten innan jag gick på, vilket resulterade i att jag inte hade några klipp kvar när jag skulle ut vid Sol. Tröttsamt. Men det löste sig som tur var. 
 
Sen så har vi målat med vattenfärger också. Tror jag tyxkte det var mest roligt hehe. Igår byggde vi med såna där potatis-majsmjöl-byggstenar, som man fuktar ändarna på och sen kan sätta ihop och bygga saker av. Oerhört kreativt och roligt! 
 
Paula fokuserar, Sandra målar slott
 
Nu har jag precis spungit en runda på typ 40-50 minuter, har duschat och ska nu göra mina spanskaläxor. Godnatt! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback