Mormor & Peder!

Helgen 22-24 november var Mormor och Peder här! Vi började helgen med att jag gick heeeeeelt vilse på väg till deras hotell. Som tur var mötte jag tillslut några vänliga Madrid-bor som kunde hjälpa mig. Fernado, 50-60 år gammal från Peru skulle åt samma håll som mig och hjälpte mig hitta hotellet. Otroligt vänlig man.

När jag väl hittat rätt blev det ett ritkigt kramkalas! Jag fick även efterlängtade gåvor: en ryggsäck, nässpray och lösgodis. Så vänligt av er att ta med det! Vi gick sedan ut och åt lunch på ett typiskt spanskt ställe. Lite spännande mat, men det var gott och vi blev både mtta och glada. Vi gav oss sedan ut på vad vi i efterhand kallar Madrid-marathon. Det lev ett långt varv runt stan, inklusive churros och vykortsshopping. Sedan begav jag mig hemåt medans de hade en lugn kväll på hotellet. 
 
 
 
Lördagen inleddes med en timmes promenad till andra sidan city, där vi besökte Museo Naval. Ett museum med båtar, båtar och båtar... dock miniatyrer, eller modeller kanske det heter. Dessa båtar var vackra skepp som användes i havskrigen och "upptäckandet" av Amerika. Spännande och vackert! När vi kom ut från museet var det strejk längs paradgatan, massor av folk. Såhär såg det ut: 
 
 
 
Vi begav oss sedan till Retiro där vi träffade familjen en stund. Det tyckte alla var trevligt! 
 
 
Glad tjej! 
 
 
Vi begav oss sedan genom stan tillbaka till området runt hotellet, där vi åt en jättegod asatisk buffé! Vi skulle sedan ge oss ut på en shoppingrunda i det närliggande shoppingcentret - men den blev tyvärr väldigt kort, eftersom mormor blev bestulen på sin plånbok. Det blev lite kaosartat ett tag, men efter att ha spärrat kort etc så var det dock rätt lugnt igen. Vi begav oss till polisen för att göra en anmälan och fick vänta nästan en timme. Då passade vi på att skriva vykort! 
 
 
Efter att ha gjort en polisanmälan totalt på spanska (stolt!) så avslutade vi kvällen med churros igen. Sedan gick vi tillbaka till hotellet, där vi sedan sa hejdå. Jag blev upplockad av spanska familjen som var påväg hemåt. Eftersom mormor & Peders flyg gick mitt på dagen blev det lite tajt att hinna ses på söndagen. På metron till flygplatsen hade de tyvärr otur igen - Peder blev bestulen på sin plånbok. Som tur var innehöll den enligt uppgift bara Eurosar, så det var inget större problem. Men såklart väldigt tråkigt ändå.. 
 
Det var riktigt mysigt att ha er här, och jag är så ledsen att ni fick se så mycket av Madrids sämre sida i och med stölderna. Tack för att ni om hit! Kram på er! :D 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback