Sightseeing

I lördags begav jag mig, efter 3-4 timmars sömn, in till staden för lite sihtseeing. Jag hade fått många tips om Parque del Retiro, och tänkte att det var ett lagom avancerat mål för dagen. Det var verkligen jättemysigt! I södra delen av parken låg alla spanjorer i högr i skuggan och åt och chillade, och i norra delen där alla "attraktioner" är var det massor av turister. Gick omkring och tittade på några av de saker man kan titta på, tog en glass och chillade. 
 
Den här statyn är den enda offentliga i världen, föreställande den fallna ängeln, Lucifer (aka Satan) 
 
Roseträdgården var fantastiskt vacker! 
 
Palacio de Cristal (ett stort glashus), Alfonso XII:s monument med den lilla sjön framför (där man kan hyra små roddbåtar), samt Fuente de la Alcachofa (Krontärtskocksfontänen)
 
Banco de España, dagens temperatur, samt landets vackra flagga
 
Efter det träffade jag Africa, Claes och Africa Ella och tog ett dopp hemma hos de innan vi gick ut för middag på deras favoritställe. Väldigt gott såklart! Sen gick vi hem och jag sov som en klubbad säl typ. På söndagen sov vi länge, sen hängde vi vid poolen i skugga och sol. Sen blev det söndagslunch med hela deras familj. Africa är väldigt duktig på att laga mat så jag rullade därifrån efteråt.
 
Åkte hem, halvsprang hem i ösregnet (!) för att skypea med min kära familj som varit bortresta i en vecka! Det var mysigt att få prata lite, höra hur de haft det under sin segling och berätta om mina senaste äventyr. Bad dessutom mamma att boka klipptid, allergitesttid och hudläkartid. När man ändå håller på liksom...Efter ett tag hemma kom min värdfamilj hem från sin resa, och det var kul att få se de igen och höra hur de hade haft det under sin vistelse i ett hus med vänner och pool i södra Spanien.
 
Upptäckte även att jag hade bränt mig för första gången här! 3 veckor tog det, och det var första gången jag faktiskt solade så det var kanske inte så konstigt. Men jag hade solkräm nästan överallt, så jag har liksom bränt mig på två små fläckar av hud på ryggen där det nog inte blev nån solkräm. Ser rätt kul ut. 
 
Månen över staden när vi kom hem från middagen, poolen, jobbar på brännan, regn över bergen
 
Vilken bildbomb det blev idag! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback