Sista helgen i Madrid

Detta äventyr börjar närma sig sitt slut. Det gör otroligt ont i hjärtat att tänka att jag ska lämna den här härliga, öppna och kärleksfulla familjen. Jag och barnen har ju (vad som iallafall känns som) preciiiis börjat komma riktigt bra överens... 
 
Min sista helg här har spenderats med väldigt mycket familj. I fredags handlade jag julmat på IKEA och sen åt vi middag med farmor. I lördags besökte jag Museo Carmen Thyssen-B-nånting med morfar Federico. Federico är/var som sagt historialärare, så han förklarade de olika konst-epokernas skillnader för mig, vilket gjorde besöket otroligt intressant och givande. Efter det åkte jag till Africa Ellas skola för att besöka deras julbasar, men det tog mig en evighet att komma dit vilket resulterade i att jag knappt hann se skolan förrän vi skulle åka. Lite synd. Sen åkte vi hem och hade lite kvalitetstid. Drt blev även sista gången jag träffar Estefania och Claes för den här gången. Mysig dag tillslut! 
 
Idag har vi varit på en julmarknad på barnens skola, sedan hos Marcos bror Alfonso för lunch. Sedan på kvällen dekorerade vi här hemma inför jul och så gjorde jag ett mini-julbord! Jag gav även några smågrejer till tjejrna: lampor! De gav många fler skratt än jag trodde att de skulle göra.... Familjen tyckte jättemycket om julbordet och vi hade en väldigt trevlig kväll! 
 
 
 

Kathis födelsedag och 2a advent

Hej!
 
Senaste veckan har jag jobbat, gått i skolan, sovit, ätit etc som vanligt.

Hur ska jag kunna lämna denna lilla sötnos????
 
Med undantag för att helgen var en långhelg (de har måååånga röda dagar här under hösten). Detta gav familjen en möjlighet att bege sig ut på en tur med sin husbil, och mig en möjlighet att sova, festa och hänga med kompisar hela helgen.
 
Torsdagskvällen spenderades med pizza hemma i soffan, fredagen i sängen med The Sims följt av födelsedagsfirande: Kathi fyllde 20 år! Hon hade sin syster och några kompisar från Tyskland på besök. Vi började med middag på samma resturang som vi var på när jag fyllde år och blev lika nöjda den här gången. Efter det begav vi oss till en bar där vi tillslut var 20-30 personer, allla kompisar till Kathi på något sätt. Social tjej! Riktigt trevligt, många olika språk i gruppen och många härliga människor. Sedan gick vi och dansade på en klubb i närheten och hade superkul! Det hela avslutades dock väldigt abrupt när en tjej i gänget klämde fingret i en dörr inne på toaletten. Hon fick åka iväg i ambulans och vi andra kände inte direkt för att fira mer då. Men tills dess var det en väldigt trevlig kväll! 
 
 
Madrid skyline i soluppgången 
 
På lördagen blev det en rejäl sovmorgon, och sedan bio och middag emd Stina. Stina åker hem på fredag, så detta var vår sista helg här tillsammans nu. Vi såg en spansk film som var en av de bästa och roligaste jag sett någonsin! Den handlar om en tjej som blir inbjuden till sina 3 exs bröllop. Och man kan väl säga att det mesta går fel... Vi gick sedan genom stan och tittade på alla julbelysningar överallt. Vi och aaaaaalla andra i Spanien, kändes det som. Pga långhelgen och juletiden var det extremt mycket folk i Madrid denna helg. En promenad som normalt sett tar kanske 3 minuter tog 20, gneom hela city. Helt fullproppat med folk. Mysigt på ett sätt, sjukt irriterande och obehagligt på ett sätt. Vi avslutade sedan med middag på en thailändsk resturang, helt fantastisk mat! Vill bara äta deras röda-curry-gryta resten av livet typ! 
 
 
 
 
Min söndag spenderade jag framför tvn, med datorn i knät och iklädd pyjamas hela dagen. Till slut kom familjen hem och det var så mysigt att få krama tjejerna! Saknade de jättemycket under helgen. Tydligen hade de saknat mig också, och Paula hade frågat hela helgen när de får träffa mig igen och vad de ska göra när jag åkt. Kommer nog bli ett väldigt tårfyllt farväl nästa vecka... 
 
Nu ska jag försöka få ut så mycket som möjligt av mina sista dagar här, för nästa fredag bär det av hemåt till Svedala! Puss och kram till er därhemma i snön! 
 
 
 
 

Toledo!

Förra helgen (1:A december) åkte vi till Toledo. Vi började med en fantastisk lunch på en häftig resturang. Fortsatte sedan runt i staden, vi besökte katedralen och njöt av det sköna vädret. Marinas pappa Federico är historialärare och berättade massor av intressanta saker. Det är självklart en utmaning att förstå allt på spanska, men vi fick hjälpas åt allihopa så att jag förstod det mesta iallafall. Lyckades dock inte få en enda bild på mig själv - typsikt. Mysig utflykt!
 
Mmmmmmmmmm! 
 
Morfar, Camila, Paula, Marcos, Marina, Farmor Carmen och bebis Carmen samt Marcos igen.